Nagyvilág

Végre férjhez mehetett a volt új-zélandi miniszterelnök

Mark Tantrum / Visits and Ceremonial Office New Zealand / AFP
Mark Tantrum / Visits and Ceremonial Office New Zealand / AFP

Jacinda Ardern, Új-Zéland volt miniszterelnöke feleségül ment Clarke Gayfordhoz, aki már egy évtizede az élettársa. Az esküvőt az Új-Zéland északi szigetén található Hawkes Bay régió egyik szőlőskertjében tartották, amelyen a rokonok és barátok szűk csoportja vett részt. Ardern a hivatalos fotókon egy elefántcsont színű, ujjatlan ruhát viselt, amelyet Juliette Hogan új-zélandi divattervező készített, hosszú fátyollal és chignon frizurával párosítva.

Az esküvőt azután tartották meg, hogy a 43 éves Ardern és a 47 éves Gayford – utóbbi leginkább horgászműsorok műsorvezetéséről ismert televíziós műsorvezető – közel öt éve már eljegyezték egymást. Ardern 2017-től 2023 januárjáig volt Új-Zéland munkáspárti miniszterelnöke, amikor kimerültségre hivatkozva hirtelen lemondott a tisztségről, mivel pártja népszerűsége csökkent otthon. Az esküvőjüket 2022 elejére tervezték, de elhalasztották a Covid-19 korlátozások miatt, amelyeket Ardern kormánya vezetett be, amikor az Omicron-változat hirtelen terjedni kezdett.

A helyszín előtt szombat reggel kis számú tüntető – az Ardern kormánya által életbe léptetett, 2022-ben megszűnt kötelező oltás ellenzői – gyűltek össze, néhányan táblákkal és hangosbeszélővel – írja a New Zealand Herald. Ardern a lemondását megelőző hónapokban a vitriol és a nőgyűlölő gyalázkodások célpontjává vált az interneten. A parlamentből való távozása óta politikai ügyekben visszafogottan nyilatkozik, és kerüli a médiaszereplést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik