Nagyvilág europoli

Hivatalosan nem kérte a Fidesz, hogy csatlakozhasson az ECR képviselőcsoportjához

Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Orbán Viktor hivatalosan nem kérte a felvételét az Európai Konzervatívok és Reformisták európai parlamenti képviselőcsoportjába, közölte a az ECR szóvivője, Michael Strauss a Politicóval.

A miniszterelnök a decemberi sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a Fidesz tárgyal az ECR képviselőcsoportjával a csatlakozásról.

Az én ismereteim szerint nem kérték, hogy csatlakozzanak, mert akkor szerepelt volna a kérés a csoport valamelyik ülésének napirendjén.

– mondta Strauss.

A Fidesz küldöttsége pártcsalád nélkül maradt az Európai Parlamentben, miután otthagyták az Európai Néppártot, amelynek csak az egyetlen KDNP-s képviselő maradt tagja. Az ECR frakció legnagyobb pártjai a volt lengyel kormánypárt, illetve Giorgia Meloni olasz pártja.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik