Nagyvilág

Sokkoló videó jelent meg arról, hogyan ölik a medvéket a brit testőrségi kucsma miatt

YouTube
YouTube

A PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) amerikai állatjogi szervezet, amely húsz éve küzd hiába az angol királyi testőrség medveszőrméből készült kucsmái ellen, durva videót tett közzé arról, hogy milyen kegyetlen módszerrel ölik a fekete medvéket Kanadában, hogy alapanyagot szolgáltassanak a hagyományos fejfedőnek – írta meg a Quibit.

A kétperces felvételen az látható, ahogy Kanadában a vadászok először süteményekkel odacsalogatják magukhoz a fekete medvéket, majd számszeríjjal lelövik őket. (A videó megtekintése csak erős idegzetűeknek ajánlott.)

A videó narrátora, az ismert brit színész, Stephen Fry szerint ez a gyakorlat már magában is felháborító: a britek mindig nagyra tartották a sportszerűséget, ebben viszont még a sportszerűség csírái sem megtalálhatóak. Fry szerint ráadásul semmi nem indokolja, hogy a testőrség tagjai medvebőrt, és ne szintetikus anyagból készült kucsmát viseljenek.

A hagyomány nem indokolhatja a kegyetlenséget!

A védelmi minisztérium közleménye szerint a kucsmákhoz használt szőrme etikus vadászatból, Kanadából származik, az eddigi törekvések a kiváltására pedig nem jártak sikerrel, pedig próbálkoztak vele.

A PETA most azt állítja, hogy 15 év munkájának gyümölcseként az ECOPEL műszőrmekészítővel közösen megalkották a megoldást a kegyetlenségmentes kucsmákra, így a díszőrségnek már tényleg semmi oka medvekucsmában járni.

A szervezet állítása szerint a meglőtt medvék gyakran nem kapnak halálos sebet, és sokáig szenvednek, mielőtt kimúlnának. Egy kucsma megvarrásához legalább egy medvebőr szükséges, a védelmi minisztérium pedig évente száz bőrt vásárol Kanadából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik