Nagyvilág

Meghalt a székelyudvarhelyi falomlás kórházban ápolt áldozata

Veres Nándor / MTI
Veres Nándor / MTI

Elhunyt a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium részben leomlott diákotthonának súlyos sérüléseket szenvedett, Marosvásárhelyen ápolt áldozata – közölte az Agerpres hírügynökséggel a Maros megyei klinikai sürgősségi kórház szóvivője. Ezzel kettőre nőtt a szerencsétlenség halálos áldozatainak száma, azt követően, hogy egy 17 éves fiút holtan emeltek ki a romok alól.

Az MTI szemléje szerint Mariana Negoita a román hírügynökségnek elmondta: a lány –  akinek állapota a december 18-i szerencsétlenség óta válságos volt – helyi idő szerint 15.30 órakor hunyt el a kórházban. „A marosvásárhelyi orvosok minden tőlük telhetőt megtettek, hogy megmentsék” – mondta a szóvivő.

A 17 éves lány a harmadik áldozat volt, akit kimentettek a tűzoltók a falomlás romjai közül. Eszméletlen állapotban volt, de a mentőorvosoknak sikerült újjáéleszteni, válságos állapota miatt Marosvásárhelyen ápolták, és intubálva, mesterséges kómában tarották. A Maszol megjegyzi, hogy az orvosok már korábban is visszafogottak voltak a javulását illetően, elismerték, hogy az életben tartásán kívül többet már nem tehettek érte.

A román ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés, illetve sérülésokozás gyanújával indított büntetőeljárást annak a cégnek az ügyvezetője ellen, amely csatornázási munkát végzett a diákotthonnál, és ennek keretében több mint két méter mély árkot ásatott az épület fala mellett. Az ügyvezető jelenleg 60 napos hatósági felügyelet alatt van – írja a Maszol keddi cikke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik