Nagyvilág

Négy ember meghalt, 22-en megsérültek egy németországi kórháztűzben

AFP
AFP

Egy halálos áldozata és 22 sérültje van annak a kórháztűznek, amely az Alsó-Szászország tartománybeli Ülzenben történt csütörtökön éjszaka – közölték a helyi hatóságok. A tűzoltóság szóvivője elmondta, hogy a tüzet gyorsan sikerült megfékezni. A sérültek füstmérgezést és égési sérüléseket szenvedtek, hatan súlyos állapotban vannak – tette hozzá.

A tűz csütörtökön késő este a kórház harmadik emeletén keletkezett, és gyorsan terjedt a páciensek kórházi szobáiban. A mentésben a hatóságok közlése szerint mintegy 140 ember vett részt. A kimentett pácienseket a kórház épen maradt részében, illetve más kórházakban helyezték el.

A kórházban esett károkról egyelőre nem adtak ki jelentést.

Frissítünk!

Emelkedett a csütörtök éjszakai alsó-szászországi kórháztűz halálos áldozatainak száma: a katasztrófában négyen haltak meg – közölte a rendőrség szóvivője pénteken. Elmondta, hogy mind a négy áldozat az uelzeni kórház páciense volt. Hárman a helyszínen vesztették életüket, egyikük pedig azután, hogy átszállították egy másik kórházba. A sérültek száma ismeretlen, de a rendőrségi szóvivő közlése szerint kétszámjegyű. Súlyos állapotban még hatan vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik