Nagyvilág

Kétszáz embert tartóztattak le Hollandiában a zavargásba torkolló szilveszterezés miatt

Mouneb Taim / ANADOLU / Anadolu via AFP
Mouneb Taim / ANADOLU / Anadolu via AFP

A holland rendőrség hétfői közlése szerint több mint 200 embert tartóztattak le szilveszterkor az országszerte kibontakozó zavargások során, amelyekben több tucat rendőr is megsérült – adta hírül a reuters.com.

Mint írják, több hollandiai városban is tűzijátékkal és kövekkel támadták meg a rendőrséget, amiről a testület szóvivője  úgy nyilatkozott: ez a szilveszter „a súlyos incidensek és az elfogadhatatlan erőszak” éjszakája volt.

A rotterdami rendőrség szerint több mint 100 autót és más járművet gyújtottak fel, Amszterdamban, Hágában és más városokban pedig fegyveres osztagok bevetésére is szükség volt az erőszakos tömeg feloszlatásához.

Azt is írják, hogy az ország egész területén rendőrosztagokat kellett bevetni a tűzoltók megsegítésére, akiket a zavargások résztvevői különböző pirotechnikai eszközökkel támadtak meg, miközben a tűzoltók éppen tüzeket próbáltak megfékezni.

Haarlem városában egy 19 éves férfi belehalt a sérüléseibe, amiket egy tűzijátékkal kapcsolatos incidensben szenvedett el vasárnap éjfél előtt – közölte a holland rendőrség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik