Nagyvilág

Bozótvágóval támadtak üdülőkre egy marokkói strandon

RafalBelzowski / Getty Images
RafalBelzowski / Getty Images

Bozótvágóval támadt üdülőkre egy férfi egy marokkói strandon – írja a Mirror. Az eset Agadirban történt csütörtök délután.

Shaun Lewin angol szemtanú szerint a támadó tombolásba kezdett, több külföldi nyaralót is megvágott. Végül a strand személyzete avatkozott közbe, az elkövetőt a tengerbe kergették. A késelő úszva próbált kitérni a letartóztatás elől, mielőtt elfogták és őrizetbe vették.

Lewin barátnőjével ünnepelte születésnapját és a karácsonyt. A férfi egy napozóágyon aludt, majd arra ébredt, hogy egy arabul kiabáló férfi egy hatalmas machetét húz elő a nadrágjából, másodperceken belül pedig lesújt egy nő lábába. Ezt követően egy brit párt vett célba.

Lewin szerint ha nem lép fel gyorsan a strand személyzete, többen meghalhattak volna.

Lewin és párja egyaránt segítettek a sebesültek ellátásában, amíg meg nem érkeztek a mentők. Az áldozatokat, a brit párt, valamint egy belga nőt egy közeli kórházba szállították, a nőt jelenleg is ápolják.

Az érintett strand egyébként biztonságosnak mondható. A Mirror úgy tudja, a 33 éves gyanúsított három évvel ezelőtt kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos bűncselekmények miatt ült börtönben. A La Razon spanyol lap szerint a rendőrség vizsgálja, hogy a támadás kapcsolatba hozható-e terrorizmussal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik