Nagyvilág

Újabb emberi maradványokat találtak a leégett romániai panzió helyén

Prahova megyei katasztrófavédelmi felügyelõség / AP / MTI
Prahova megyei katasztrófavédelmi felügyelõség / AP / MTI

Romániában újabb emberi csontmaradványokat találtak pénteken a karácsonykor leégett panzió helyén, miközben a Prahova megyei katasztrófavédelmi felügyelőségnél (ISU) számos rendellenességre derült fény, közölte a Prahova megyei ügyészség, illetve Raed Arafat államtitkár, írja az MTI.

Az Agerpres hírügynökség beszámolója szerint az ügyészek bejelentették: a pénteken talált csontokat genetikai vizsgálatoknak vetik alá, mivel a még eltűntként nyilvántartott nyolcadik áldozat maradványai lehetnek.

A panziótűz hét másik halálos áldozatát DNS-minták alapján azonosították.

Az ügyészség azt is közölte: befejezte a helyszíni nyomozást, és lezárta a helyszínt. Több tanút is kihallgattak, iratokat ellenőriztek, az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés és rongálás gyanújával zajlik bűnvádi eljárás.

Raed Arafat, a belügyminisztérium katasztrófavédelmi főosztályának vezetője (DSU) pénteken sajtótájékoztatón ismertette a legalább hét halálos áldozatot követelő tűzeset kapcsán indított vizsgálat eredményeit.

A Digi24 beszámolója szerint kiderült, hogy a Tohani településen leégett vendégházban nem volt füstérzékelő, és a Prahova megyei ISU 2019-es ellenőrzésekor be kellett volna zárni, ennek ellenére csak figyelmeztetést kapott a tulajdonos. Mint kiderült, a katasztrófavédelem megyei vezetői szemet hunytak a megye panzióinál tapasztalt szabályszegések felett, és beosztottjaikat is erre utasították.

A vendégekkel teli tohani-i panzió kedden gyulladt ki, az épületben 26-an tartózkodtak, előző este összejövetelen vettek részt. A kétszintes, fából készült épületben gyorsan elharapóztak a lángok, a földszinten lakók időben kimenekültek, de az emeleti vendégeket – öt felnőttet és három gyereket – eltűntnek nyilvánították. Hét áldozat szénné égett holttestét a romok között találták meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik