Nagyvilág

Tévedésből rossz vízszámlát kapott az idős olasz nő, az összeg hallatán rosszul lett és meghalt

Tévedésből kapott 55 euró helyett tizenötezer eurónál magasabb vízszámlát egy 88 éves asszony Olaszországban, aki az összeg hallattán rosszul lett és meghalt vasárnap este – írja az MTI.

A 88 éves Caterina Giovinazzót több mint egy hónapja ápolták az egyik észak-olaszországi kórház intenzívosztályán, amikor a vasárnapi látogatás alkalmával menye közölte vele, hogy 15 339 eurós (5,8 millió forintos) vízszámlát kaptak az augusztustól-októberig szóló időszakra. Az idős asszony bankja a tartozás kiegyenlítése céljából zárolta a követelés felét a nő számláján, amely mélyen megrendítette a beteg asszonyt.

A vízszolgáltató később elismerte, hogy tévedés történt a mérőóra leolvasásakor, ezért számolhatták félre a nő néhány köbméteres valós vízfogyasztását. A cég új számítása szerint a Camporosso településen élő nőnek 55-65 euró (így maximum 25 ezer forint) vízdíjat kellett volna fizetnie az érintett időszakra.

Miközben a szolgáltató visszautalta a túlfizetést a gyászoló családnak, a nő hozzátartozói a történtek tisztázását és teljes kivizsgálását követelik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik