Nagyvilág

Összevesztek a testvérek a karácsonyi ajándékokon, egyikük meghalt a kialakult lövöldözésben

Letartóztattak két tinédzsert Floridában, miután családjuknál úgy elfajult a karácsonyi ajándékok körüli vita, hogy az az egyikük életébe került.

A BBC írása szerint a fiútestvérek közül a fiatalabb, 14 éves rálőtt a 23 éves nővérére, akinél ráadásul ott volt a 10 hónapos kisfia is egy babahordozóban. A gyermeknek a hírek szerint nem esett baja, anyja viszont súlyos sérüléseket szenvedett. Nem sokkal ezután a lövést leadó testvér is találatot kapott, őt a 15 éves bátyja lőtte le a saját fegyverével.

A Pinellas megyei seriffhivatal információi alapján arról ír a lap, hogy a tragédiát veszekedés előzte meg, ami amiatt tört ki, hogy ki kapjon több ajándékot.

A 23 éves nőt kórházba vitték, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A fiútestvérek közül az idősebbet letartóztatták, gyilkossági kísérlettel, valamint bizonyítékokkal való visszaéléssel vádolják. Nem hozza őt kedvezőbb helyzetbe az sem, hogy a hírek szerint a tette után elfutott a helyszínről és eldobta a fegyverét.

A 14 éves, szintén megsérült fiút stabil állapotban szállították kórházba, őrizetbe veszik, amint onnan kiengedik. A helyi ügyészség fogja vizsgálni a kérdést, hogy felnőttként kezeljék-e őt, amikor vádat emelnek ellene a testvére megölése miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik