Nagyvilág

Körözött pedofil bűnöző láncokba tekert holttestét találták meg egy tó mélyén

larrybraunphotography.com / Getty Images
larrybraunphotography.com / Getty Images
Horgászok bukkantak rá egy férfi láncokba tekert holttestére egy tó mélyén Kentuckyban 1999 májusában. Sokáig nem sikerült azonosítani a maradványokat, de most úgy tűnik, sikerült.

Két horgász találta meg egy férfi holttestét 1999. május 6-án Kentuckyban a Barkley tavon. Az áldozatot egy teherautó hóláncaival tekerték körbe és egy hidraulikus emelőt erősítettek hozzá, hogy ne jöhessen fel a víz felszínére. Az áldozat személyazonosságát azóta nem sikerült megállapítani – egészen a közelmúltig – írja a Mirror című brit bulvárlap.

A tó mélyén talált férfi maradványait 2016-ban exhumálták abban a reményben, hogy az új módszerek segítségével azonosíthatják. Bár több, addig ismeretlen részlet kiderült a férfiről, a személyazonosságára továbbra sem derült fény.

A rendőrség 2023 év elején kezdett el közösen dolgozni egy Othram nevű civil igazságügy kutatócsoporttal, ami végül áttörést hozott. Sikerült rábukkanni a tó mélyén talált férfi egyik hozzátartozójára, így kiderült, hogy maradványok egy Roger Dale Parham nevű férfihoz tartoznak.

Az 52 éves Parham 1999-ben az arkansasi Fort Smithben élt. Az eltűnése előtt bírósági tárgyalás előtt állt, többek között kiskorú ellen elkövetett nemi erőszakkal vádolták, óvadék ellenében volt szabadlábon. Miközben az elmúlt közel 25 évben a hatóságok egy ismeretlen holttest személyazonosságát próbálták megállapítani, Parhamet körözték.

A rejtélynek egyelőre csak egy része oldódott meg, hiszen továbbra sem tudni, mi okozta Parham halálát, de a holttest megtalálásának körülményei miatt valószínűsíthető, hogy gyilkosság áldozata lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik