Nagyvilág

Ausztrália vezeti a kokainfogyasztási világranglistát

MTI
MTI

Toronymagasan Ausztrália vezeti a világranglistát kokainfogyasztásban, az Egyesült Királyság a második, Spanyolország pedig a harmadik helyen áll – írta a Daily Mail.

A lap szerint a listát az OECD, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet állította össze 36 ország legfrissebb adatai alapján.

A globális kokainhasználati táblázatból az derül ki, hogy a csúcstartó ausztráloknál a felnőtt lakosság 4,2 százaléka, míg a briteknél pedig a 2,7 százaléka használ kokaint legalább évente. A nemzetközi átlag 1,2 százalékra jött ki, és markáns különbség mutatkozik a fogyasztás terén a nemek között: a férfiak kétszer nagyobb valószínűséggel használnak kokaint, mint a nők.

Kolumbiában, a világ legnagyobb kábítószer-termelő országában csupán 0,62 százalék él a fehér porral, a legkisebb, 0,03 százalékos fogyasztói arányt pedig Indonéziában regisztrálták.

Közép-Európából a horvátok kerültek be az első tízbe, 1,8 százalékkal a kilencedik helyen állnak. Magyarország lista végén szerepel Lengyelországgal holtversenyben 0,3 százalékos átlaggal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik