A következő élő közvetítés része Putyin még legalább három évig harcolna Ukrajnában, itt vannak a tervei

Újabb szankciókat vetett ki Japán az oroszokra

Szergej Karpuhin / MTI / EPA / Szputnyik
Szergej Karpuhin / MTI / EPA / Szputnyik

Japán további 79 személlyel és szervezettel bővítette Moszkva elleni szankcióit az orosz vezetés által tavaly indított ukrajnai háború miatt – írja az MTI a japán kormány bejelentése nyomán. A döntés révén további olyan 35 személlyel és 44 csoporttal egészítették ki a vagyonbefagyasztással sújtottak listát, akik és amik kapcsolatba hozhatók Oroszországgal. Egy másik határozat szerint 63 újabb vállalattal és szervezettel bővítik a japán exporttilalom alá tartozó csoportok körét.

Az új szankciós célpontok között orosz katonatisztek, kormányzati tisztviselők és üzletemberek, valamint az Egyesült Arab Emírségek, Örményország, Szíria és Üzbegisztán orosz székhellyel rendelkező egyes cégei szerepelnek. A japán külügyminisztérium azt is közölte, hogy januártól bevezetik az Oroszországban bányászott és csiszolt gyémántok importtilalmát.

Kisida Fumio japán miniszterelnök már a világ hét ipari nagyhatalmának múlt heti virtuális csúcstalálkozóján bejelentette a Moszkva elleni szankciók szigorításának tervét. Japán eddig összesen 494 orosz, 27 fehérorosz és 6 másik ország egy-egy cége ellen tart érvényben szankciókat.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik