Nagyvilág

Több mint 500-an megsérültek egy pekingi metróbalesetben

CFOTO / NurPhoto / AFP
CFOTO / NurPhoto / AFP

A kínai fővárosban, Pekingben összeütközött két szerelvény a metró föld feletti szakaszán a sűrű havazásban, 515 embert szállítottak kórházba, köztük százkettőt csonttöréssel – közölték a hatóságok pénteken. A fővárost az elmúlt napokban heves havazás sújtotta, ami fennakadásokat okozott a közlekedésben.

A baleset csütörtök este, hely idő szerint 18 óra 57 perckor, a csúcsforgalom idején történt, amikor két szerelvény egymásnak ütközött – számolt be az esetről a CCTV közszolgálati televízió.

Összesen 515 embert szállítottak kórházba kivizsgálásra, közülük 102-nek csonttörése volt. Halálesetről nem érkezett jelentés

– közölte a csatorna, amely szerint 67 ember továbbra is kórházban marad.


Az első jelentések szerint a balesetet a hó okozta, amely csúszóssá tette a síneket, és a CCTV szerint ez a berendezések meghibásodásához, továbbá vészfékezéshez vezetett. “Egy hátul haladó vonat a lefelé tartó szakaszon közlekedett, megcsúszott a síneken, és nem tudott hatékonyan lefékezni, ami miatt összeütközött az előtte haladó szerelvénnyel” – közölte a közlekedési vállalat.

A baleset nem alagútban, hanem egy felszíni állomás közelében lévő szakaszon történt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik