Nagyvilág

Megtérülő befektetés a lakás korszerűsítése? Eláruljuk!

A házunk érték, de mit kell tennünk ahhoz, hogy megtartsuk, sőt tovább növeljük az otthonunk négyzetméterárát? Milyen hatással van az ingatlanpiacra az energiaválság?

A jó hír az, hogy vannak eszközök a kezünkben. A lakás korszerűsítése megtérülő befektetés: számtalan olyan termék és szolgáltatás közül választhatunk a piacon, amivel okosabbá és kényelmesebbé tehetjük az otthonunkat. Ráadásul megfelelő fűtési rendszerrel és szigeteléssel nemcsak az elszaladó energiaárakkal szembeni kiszolgáltatottságunkat csökkenthetjük, hanem érdemben tehetünk a klímaváltozás elleni harc sikeréért is. Ha kevesebb energiát használunk fel, azzal a pénztárcánkat és a környezetet is tehermentesíthetjük.

Először is jelentősen csökkenti a rezsiszámlát.

Nem kell természettudományos végzettség ahhoz, hogy tudjuk: ha télen kinyitjuk az ablakot, akkor a beáramlik a hideg levegő és lehűti a lakást. Az ablaknyitogatást persze megfelelő szellőzőrendszerrel is mérsékelni tudjuk, de a falakon, a tetőn, a padlón vagy az ablakréseken keresztül beáramló hideg ellen más fegyvernemet kell választanunk. Egy átlagos magyar családi házban a nem megfelelően szigetelt falak akár 30-40 százalékos hőveszteséget jelenthetnek, míg a tetőn keresztül a drágán felmelegített levegő 20-30 százaléka is elszökhet. Ugyanez a veszteség a nyílászárók esetében 15-25, a nem elég jó minőségű padlókon keresztül pedig a 10-15 százalékos lehet. Mit tehetünk ez ellen? Újra felcsavarjuk a hőmérsékletet és a zsebünkbe nyúlunk a hónap végén, vagy gondoskodunk a megfelelő szigetelésről.

Újház

Az otthont zöldebbé, a családi életet fenntarthatóbbá teszi.

A fűtéshez rengeteg energiára van szükség. Ha nem tudjuk bent tartani a felmelegített levegőt a lakásban, akkor az utcát fűtjük, teljesen feleslegesen. Megfelelő szigetelés esetén viszont nem égetjük el a drága energiát, magyarán nemcsak kevesebbet kell majd fizetnünk, de a környezetet is kíméljük.

Megfelelő szigeteléssel lakóingatlanunk értékesebb lesz.

Aki gondoskodik otthona megfelelő szigetelésről, az jelentős értéknövekedéssel számolhat: ingatlanpiaci szakértők szerint a fővárosban akár negyedével magasabb négyzetméteráron lehet eladni a rendesen szigetelt, korszerű fűtési rendszerrel ellátott ingatlanokat. Az energiaválság egyértelműen érezteti a hatását: a vevők olyan házakat, lakásokat keresnek, ahol alacsonyabb rezsiköltségekkel számolhatnak. Magyarán, ha tulajdonosként áldozunk a fűtési rendszer korszerűsítésére, és nem spórolunk a rendes szigetelésen sem, akkor már rövid távon érezhetjük a befektetés előnyeit. Előbb a számlákon, később a lakás értéknövekedésén.

Mielőtt belefognánk, kérjünk tanácsot a szakértőktől!

Egy lakás korszerűsítése befektetés, magyarán pénz is kell hozzá: fontos, hogy kellően felkészüljünk a kiadásokra. De mégis mennyibe kerül a szigetelés korszerűsítése, és honnan tudhatjuk meg, hogy az élethelyzetünkhöz és a pénztárcánkhoz melyik termék passzol a legjobban? Az Újház szakértőitől. Az Újház egy 100%-ban magyar tulajdonú építőanyag kereskedelmi hálózat, amely 26 éve van jelen a piacon, és országszerte 80 üzletben várja személyre szabott tanácsadással a vásárlókat. A kereskedelmi hálózat szakértői teljeskörű projektszemlélettel mérik fel a fogyasztói igényeket, és egyedi, pénztárcabarát ajánlatokkal segítik az ügyfeleket. Emellett azt is kiszámolják, hogy mennyi rezsit spórolhatunk meg a fűtési szezonban a különböző hőszigetelésekkel.

Érdemes tehát befektetői szemlélettel tekinteni a lakás körüli kiadásokra, és felkeresni valamelyik Újház üzletet, hiszen mielőtt döntenénk, megnézhetjük és összehasonlíthatjuk a termékeket, és segítséget is kapunk.

„Ahhoz, hogy egy lakás vagy családi ház fűtési rendszere kellően okos és pénztárcabarát legyen, rendszerben kell gondolkodnunk, és ki kell alakítanunk a saját élethelyzetünknek megfelelő egyéni stratégiát. Számos olyan termék van a piacon, amellyel egy egyszeri befektetés árán több problémát is meg tudunk oldani. Ilyen például a multi split klímaberendezés, amivel nyári hűtés mellett télen kedvezményes H tarifával is fűthetjük az otthonunk” – mondta Bagaméri László, az Újház kereskedelmi igazgatója.

Egy kisebb felújítás is komoly időt, energiát és pénzt emészthet fel minden család, vállalkozó és fiatal pár életében. Sokkal gördülékenyebbé tehetjük a folyamatot, ha megbízható partnereket és professzionális segítséget kapunk. Ha pedig a végére értünk a korszerűsítési munkálatoknak, élvezhetjük az otthon melegét és nem kell többet aggódnunk a sárga csekkek miatt sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik