Nagyvilág

Egy bálna tévedt a strandolók közé Ausztráliában

FLORIAN PLAUCHEUR / AFP
FLORIAN PLAUCHEUR / AFP

Veszélyes közelségbe került a strandolókkal egy hosszúszárnyú bálna az ausztráliai Perth egyik közeli strandján, az állatnak végül sikerült visszaúsznia az óceánba.

Az esetről készült videókon látszik, hogy a vízben tartózkodó emberek nem ijedtek meg, sőt, fellelkesedtek a 15 méteres állat közelségétől, a Perth Now szerint többen odaúsztak hozzá, és megérintették. Akkor hagyták el a vizet, amikor a parti őrség felszólította őket, hogy távolodjanak el az állattól. A bálna nagyjából egy órán át volt a sekély vízben, végül sikerült segítség nélkül visszaúsznia az óceánba.

A BBC által megkérdezett tengerbiológus szerint egy meglehetősen rizikós esetről van szó, a bálna viselkedése ugyanis szokatlan és veszélyes volt, ráadásul nagy esély volt arra, hogy megreked a sekély vízben, amely az életébe kerülhetett volna. Natalie Sinclair azt is hozzátette, hogy egy ilyen esetben nagyon rossz döntés megközelíteni a bálnát, ahogy azt a szemtanúk tették, az emberek közelsége ugyanis összezavarhatja, ami befolyásolhatja a tájékozódó-képességét. A tengerbiológus szerint ilyenkor a legjobb, ha elkerüljük az állatot.

@9newsperth A massive whale has come dangerously close to shore at a Perth beach yesterday. Swimmers were asked to leave the waters after some approached the 15-metre humpback to touch it as it lingered in the shallow waters of Leighton Beach. #perth #whale #beach #wildlife ♬ original sound - 9News Perth

Ajánlott videó

Olvasói sztorik