Nagyvilág

Az utolsó pillanatokban mentett meg a rendőr egy 11 éves kislányt egy pedofil karmaiból – Videó

Szerencsés kimenetelű, ám így is felkavaró, Kazahsztánban dokumentált videó jelent meg a Daily Mailen. A felvételt a KazTAG nevű kazah hírügynökség adta ki, egy helyi eset látható rajta, amint egy (a gyanú szerint) pedofil elkövető épp a lakására próbál cipelni egy 11 éves kislányt. A biztonsági kamera felvételén látszik, hogy a gyermek az utolsó pillanatokban menekült meg, amikor az épp a szolgálatát teljesítő rendőrtiszt, Rymgali Zhibraev odelépett hozzájuk és kiszabadította ő támadója karjaiból.

Amint a hírügynökség által kiadott felvételen a fiatal rendőrtiszt elmondta, a lány veszélyben volt és egyértelműen halálra volt rémülve, onnantól, hogy közéjük állt, a kezét sem tudta elengedni. A rendőr kisebb hős lett az országban, azóta újra találkozott már a megmentett gyermekkel és annak szüleivel is.

Az elkövetőt kis dulakodás után őrizetbe vették és előállították a legközelebbi rendőrkapitányságon. Ha a bíróság bűnösnek találja, akár kémiai kasztrálás is várhat rá, tekintve, hogy Kazahsztánban 2018 óta ilyen büntetésben is részesülhetnek a szexuális bűncselekmények elkövetői. A belügyminisztérium adatai szerint a kémiai kasztrálás engedélyezése óta 15 százalékkal csökkent az országban a kiskorúak ellen elkövetett szexuális bűncselekmények száma, legalábbis ami a dokumentált eseteket illeti. Ezzel egy időben az országban eltörölték a pedofil bűnelkövetők feltételes szabadlábra bocsátásának lehetőségét, a gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmények esetében pedig 12 évről életfogytiglanra szigorították a kiszabható börtönbüntetést mértékét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik