Nagyvilág koronavírus

Kiakadt az osztrák exminiszter a maszkhordás hiánya miatt, miközben egyre több a koronavírusos megbetegedés

JOE KLAMAR / AFP
Rudolf Anschober Ausztria volt egészségügyi minisztere
JOE KLAMAR / AFP
Rudolf Anschober Ausztria volt egészségügyi minisztere
A covidos megbetegedések növekvő száma miatt az ország volt és jelenlegi egészségügyi minisztere is maszkviselésre szólított fel.

Az osztrák Kronen Zeitung azt írja, hogy tízezrek betegedtek meg koronavírussal az utóbbi időszakban az országban. Rudolf Anschober, az ország volt egészségügyi minisztere, zöldpárti politikus blogján megosztott bejegyzésében kifejtette, hogy elképedve figyeli, hogy a koronavírusos betegek növekvő száma ellenére a zsúfolt tömegközlekedési eszközökön sem hordanak maszkot az utasok.

Az ex-miniszter a poszt mellett az X-re is feltöltött egy fotót, amiben ő maga maszkot viselve utazik.

„Hol van az egészségügyi tudatosságunk, az önvédelmünk?” – teszi fel a költői kérdést blogbejegyzésében. Anschober szerint az alacsony osztrák átoltottsági arány miatt itt az ideje ismét hozzászokni a maszkhordáshoz. Szerinte nagy kihívás előtt áll Ausztria a koronavírus terjedése miatt, hiszen még nem is értek a vírus megállításának végére.

Nemrég Johannes Rauch, jelenlegi egészségügyi miniszter is maszkviselésre szólította fel a lakosságot, és kért mindenkit, hogy oltassa be magát, ezzel együtt azonban megjegyezte, hogy ez jelenleg nem kötelező.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik