Nagyvilág

Rakétákkal támadtak az amerikai nagykövetségre Irakban

JOHN MOORE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
Az amerikai nagykövetség bagdadi épülete.
JOHN MOORE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
Az amerikai nagykövetség bagdadi épülete.

Feltehetően az amerikai nagykövetség ellen irányuló rakétatámadás miatt keletkező robbanások rázták meg péntek hajnalban Bagdad erősen őrzött, zöld zónaként ismert kormányzati negyedét.

A közösségi médiában közzétett helyszíni videók alapján a robbanások idején megszólaltak a légoltalmi szirénák, a hangosbemondókon arra szólították fel az embereket, hogy vonuljanak fedezékbe.

Biztonsági források szerint a robbanásokat az amerikai nagykövetség ellen irányuló rakéták okozták, a képviselet azonban egyelőre még nem reagált a sajtónak. Azt sem tudni, hogy végül hol csapódtak be pontosan a rakéták, keletkeztek-e károk, és nem világos az sem, hogy aktiválták-e a nagykövetség légvédelmi rendszerét, írja az MTI.

Az iraki és szíriai katonai bázisokon állomásozó amerikai erőket október közepe óta több mint 70 támadás érte,amelyeket az iraki síita fegyveres csoportok egyik ernyőszervezete vállalt magára. A péntek hajnali robbanások felelőseként eddig egyetlen csoport sem jelentkezett, és a bagdadi diplomáciai képviseletek sem tartoztak eddig az iszlamisták támadásainak célpontjai közé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik