Nagyvilág

Lövöldözés volt Brüsszelben szerda este

Lövöldözés tört ki szerda este Brüsszel belvárosában, négyen megsebesültek, egyikük állapota életveszélyes – közölte a belga főváros Ixelles kerületének rendőrsége.

Az eset a városközpontban található Avenue de la Toison d’Or sugárút mentén történt. A rendőrség közölte, nincs arra utaló jel, hogy terrorcselekményről lenne szó. Ugyanígy nyilatkozott Ixelles polgármestere, Christos Doulkeridis is, aki szerda este a helyszínen járt.

Az RTBF közszolgálati média közlése szerint a lövöldözés elkövetője vagy elkövetői már nem voltak a helyszínen, amikor a rendőrség megérkezett. Több mentőautó érkezett a helyszínre, hogy elszállítsa a sérülteket. Az ügyészhelyettes az ügyet gyilkossági kísérlet miatt a vizsgálóbíró elé utalta. Az este folyamán a vizsgálóbíró, az ügyész, a szövetségi rendőrség ballisztikai szakértő jelenlétében átvizsgálja az incidens helyszínét.

A nyomozás első megállapításai szerint a történtek bűnbandák közötti leszámolásához köthetők. Egy szemtanú leírása szerint az Avenue de la Toison d’Or közepén egy férfi több lövést adott le. A brüsszeli ügyészség csütörtök reggel további tájékoztatást ad az üggyel kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik