Nagyvilág

Ausztriában több mint húszezer háztartás maradt áram nélkül a heves havazás miatt

Alex HALADA / AFP
Alex HALADA / AFP

Az Energie Steiermark helyi áramszolgáltató vállalat tájékoztatása szerint Stájerországban egy magas feszültségű felsővezeték megrongálódott, ami miatt a délkeleti tartomány egyes részeiben megszűnt az áramszolgáltatás, és több mint húszezer háztartásban nem volt emiatt áram. A mobiltelefon-szolgáltatás szintén szünetelt. A vállalat vasárnap reggel arról is beszámolt, hogy további 265 elektromos elosztóállomás vált üzemképtelenné. Több ezer háztartás maradt áram nélkül Felső-Ausztria tartományban is.

A hófúvások valamelyest alábbhagytak vasárnapra és az utakon is javult a helyzet, de számos helyen továbbra is kidőlt fák akadályozzák a forgalmat az ÖAMTC osztrák autóklub közlése szerint. Az ÖBB osztrák vasúttárasaság szerint fennakadások vannak a vonatközlekedésben is.
Az osztrák hatóságok mindemellett lavinaveszélyre figyelmeztettek a hegyekben, ahol több mint fél méter hó hullott szombat óta.
Salzburgnál nagyszabású mentőakciót váltott ki egy lavina, de a délután folyamán kiderült, hogy az előzetes jelentések ellenére nem sodort el embereket a hó, írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik