Nagyvilág

Nem létező országgal írt alá megállapodást, kirúgták

MTI
MTI

Paraguayban elbocsátottak egy magas rangú tisztviselőt, mert egy nem létező ország állítólagos képviselőivel írt alá egy olyan memorandumot, amely diplomáciai kapcsolatok létesítését szorgalmazta a felek között.

Arnaldo Chamorro, a mezőgazdasági minisztérium volt kabinetfőnöke maga jelentette be a sajtónak, hogy előző nap elbocsátották, mert októberben megállapodást írt alá egy állítólagos dél-amerikai szigetország, a „Kailasai Egyesült Államok” képviselőivel.

Ellátogattak hozzánk, és elmondták, hogy együttműködést szeretnének Paraguayjal, erről több projektet is bemutattak, mi meghallgattuk őket, és ennyi volt

– magyarázta a történteket a leváltott tisztviselő. Hozzátette: a két „küldöttet” még a miniszter, Carlos Gimenez is fogadta egy rövid időre. A minisztérium által lepecsételt emlékeztetőben a volt kabinetfőnök azt írta: gratulál a „tiszteletreméltó Nithyananda Paramashivamnak, a Kailasai Egyesült Államok uralkodójának, és nagyra értékeli tevékenységét, amellyel gazdagította a hinduizmust és az emberiséget, valamint hozzájárult a Paraguayi Köztársasággal való kapcsolatok kialakításához”.

A tisztviselő végül azt az ajánlást tette, hogy „Paraguay kormánya vizsgálja meg a diplomáciai kapcsolatok felvételét a Kailasai Egyesült Államokkal, és támogassa szuverén államként való felvételét a különböző nemzetközi szervezetekbe, köztük az ENSZ-be”.

Számos paraguayi médium szerint a szóban forgó Kailasa uralkodója valójában egy indiai állampolgár, akit hazája igazságszolgáltatása köröz.

A minisztérium sajtóközleményben elítélte volt köztisztviselője „eljárási hibáit” egy olyan dokumentummal kapcsolatban, amely nem tekinthető hivatalosnak, és amely felhatalmazás és szükséges hatáskör nélkül készült.(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik