Nagyvilág

Heller Ágnesről nevezték el az innsbrucki egyetem új épületét

Neményi Márton / 24.hu
Neményi Márton / 24.hu

Megnyitották pénteken ünnepélyesen az innsbrucki Leopold Franzens-egyetem Heller Ágnesről elnevezett épületét, amely a bölcsészettudományi, a kultúratudományi és az oktatástudományi karoknak nyújt majd helyet, írja az MTI.

A 13 ezer négyzetméter alapterületű, Peter Sandbichler művész által tervezett impozáns bejárattal rendelkező épület mintegy 81 millió euróba (31 milliárd forint) került.

Az egyetem díszdoktoráról, a 2019-ben elhunyt Széchenyi-díjas magyar filozófusról, esztétáról elnevezett épületben helyet kapott egy 600 férőhelyes auditórium, két kétemeletes auditórium, valamint irodahelyiségek, egyéb tan- és olvasótermek, továbbá egy iskolai oktatóterem is a leendő pedagógusok gyakorlati felkészítésére.

Martin Polaschek osztrák oktatási miniszter az ünnepélyes megnyitón arról beszélt, hogy a korszerű új épület „világos jelzésként szolgál arra, hogy Innsbruck, illetve Tirol oktatási központok”. „Ezzel a befektetéssel a hallgatók számára a legkorszerűbb egyetemi infrastruktúrát nyújtjuk” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik