Nagyvilág

Helikopter zuhant egy autópályára Madridban

Thomas COEX / AFP
Thomas COEX / AFP

Három ember könnyebben megsérült, amikor egy helikopter rázuhant az M-40-es autópályára Madridban pénteken.

A hatóságok tájékoztatása szerint a sérültek között van a gép pilótája és utasa; egyikük ki tudott szállni a járműből a balesetet követően, a másikat viszont a tűzoltóknak kellett kiszabadítani. Enyhe fejsérüléssel és lehetséges combcsontöréssel kórházba szállították mindkettőjüket.

A szerencsétlenségben megsérült egy autós is, akinek járműve összeütközött a lezuhant helikopterrel.

A sofőrt a karambolban kitört ablaküvegek szilánkjai sebesítették meg.

José Luis Martínez-Almeida, a spanyol főváros polgármestere arról számolt be a sajtónak, hogy a légi jármű nem sokkal a baleset előtt szállt fel a madridi nemzetközi kiállítási- és vásárcsarnok (IFEMA) területéről, ahol az elmúlt napokban a European Rotors elnevezésű aviatikai vásár zajlott.

Kiemelte a pilóta ügyességét, aki úgy manőverezett, hogy a helikopter az autópálya középső elválasztó sávjában érjen földet, így elkerülte a jóval nagyobb tragédiát, az egyébként rendkívül forgalmas útszakaszon. A baleset oka egyelőre nem ismert – tette hozzá.

A balesetet szenvedett jármű egy Enstrom 280FX Shark típusú, könnyű helikopter, amelyet egyaránt használnak katonai pilótaképzésben és rendőrségi feladatok ellátására, valamint mezőgazdaságban és kereskedelmi célokra is.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik