Nagyvilág

Még karácsony előtt Magyarországon tárgyal Erdogan török elnök Orbán Viktorral

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Budapestre látogat Recep Tayyip Erdogan török elnök, aki a december 18-án a Stratégiai Tanács ülésén vesz részt – közölte az atv.hu megkeresésére Havasi Bertalan. A miniszterelnök sajtófőnöke elmondta, Erdoğan azért is érkezik Magyarországra, mert a magyar-török diplomáciai kapcsolatok felvételének 100. évfordulója lesz, amit a két ország egy éven át tartó magyar-török kulturális évaddal ünnepel.

A minap a török ipari és kereskedelmi miniszter nyilatkozott a Dailay Sabah-nak arról, hogy a török elnök decemberben Budapestre látogathat a Magyar-Török Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács ülésére, mely az augusztus 20-án megkezdett budapesti tanácskozás folytatása lesz.

Az nem derült ki, hogy a találkozón téma lesz-e Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálása, ez a téma Magyarországot és Törökországot egyaránt érinti, ugyanis a NATO 33 tagállama közül már csak ez a két ország nem hagyta jóvá a svédek NATO-csatlakozását. A magyar parlament pedig egyelőre nem is tűzte napirendre a kérdést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik