A következő élő közvetítés része Megkérdezték Zelenszikjtől, hogy megöletné-e Putyint, ha lehetősége adódna

Zelenszkij elmondta, megöletné-e Putyint, ha tehetné

A The Sunnak adott interjút Volodomir Zelenszkij ukrán elnök, melyben többek között arról kérdezték, milyen érzések kavarognak benne olyankor, amikor a titkosszolgálat emberei jelentést tesznek arról, hogy egy újabb merénylet készül ellene.

Zelenszkij a covidhoz hasonlította az élményt. Mint mondta, az első ilyen esetnél nagy volt a pánik, csakúgy mint a koronavírus-járvány első nagy hullámának kitörésekor, a következőknél viszont már csak rutinszerűen teszi a dolgát mindenki. A kérdésre, hogy hány Putyin által megrendelt merényletet úszhatott meg az elmúlt bő másfél évben azt mondta, szám szerint nem tudja, nagyjából ötöt-hatot.

Az interjúban arról is kérdezték az ukrán elnököt, hogy ha lehetősége adódna, megöletné-e Putyint. Zelenszkij azt mondta:

Ez egy háború, és Ukrajnának minden joga megvan ahhoz, hogy megvédje a földjét.

Zelenszkij szerint viszont az oroszok sem pihennek, értesülései szerint egy Majdan3 névre keresztelt terv kivitelezésével Moszkva még az idén meg akarja buktatni őt. Mint mondta, a cél nem feltétlenül az, hogy megöljék, de mindenképp félreállítanák, bármilyen eszközt bevetve. Az ukrán elnök beszélt arról is, hogy jövőre kizárt, hogy választásokat tartsanak Ukrajnában, hiszen hadiállapot van érvéyben, és egyébént is szerencsétlen dolog lenne, ha a jelen helyzetükben a politika elkezdené megosztani a népet.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik