A következő élő közvetítés része Gázai konfliktus: Kiderültek a tűzszünet és a fogolycsere részletei

Netanjahu: a Hamász elleni háború nem fog leállni a tűzszünetet követően

Izrael folytatni fogja a Hamász elleni háborúját még akkor is, ha átmeneti tűzszüneti megállapodást érnek el a radikális iszlamista csoporttal a túszok szabadon engedése végett – jelentette ki kedden este Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök mielőtt, a kabinet elé bocsátotta szavazásra a fogolycsere-egyezségről szóló javaslatot. „Háborúban állunk és folytatni fogjuk a háborút” – hangsúlyozta az izraeli kormányfő. „Addig nem állunk le, míg el nem érjük minden célunkat” – tette hoz.

Időközben az Iszlám Dzsihád nevű palesztin terrorszervezet katonai ága bejelentette Telegram-oldalán, hogy az október 7-én elhurcolt túszai egyike, egy nő meghalt.

Az izraeli katonai rádió kedden jelentette, hogy legkevesebb ötven izraeli gyerek, illetve nő szabadulhat ki a Gázai övezetet uraló iszlamista terrorszervezetek fogságából a katari közvetítéssel megkötött fogolycsere-megállapodás alapján. Ezért cserébe Izrael négynapos tűzszünetet tart a Hamász ellen vívott Gázai övezeti háborúban, és szabadon bocsát száznegyven olyan embert – palesztin nőket, illetve 18 év alattiakat -, akit “biztonsági okból” börtönzött be, és akinek “nem tapad vér a kezéhez”, vagyis nem vett részt izraeliek életére törő terrorakcióban.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik