Nagyvilág europoli

Von der Leyen a szemöldökét sem húzta fel a magyar plakátkampányra

Union Europeenne / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP
Union Europeenne / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

A nemzeti konzultáció és a plakátkampány a magyar nemzeti hatóságok dolga, különösen úgy, hogy az Európai Bizottsággal senki sem konzultált ezzel kapcsolatban, erről beszélt hétfőn Eric Mamer, a testület szóvivője a hvg.hu tudósítása szerint.

Mamer kifejtette, hogy hisz a magyar lakosság intelligenciájában, és egyúttal felkért minden érdeklődőt, hogy a bizottság dokumentumaiból vagy a kapcsolattartó személyeken keresztül szerezzen be hiteles információkat arról, hogy mit tesz és mit nem tesz az Európai Bizottság.

A szóvivő megmutatta annak a plakátnak a fotóját Ursula von der Leyennek, amelyen az elnök és Soros György fia, Alex Soros szerepel.

Von der Leyen a szemöldökét sem húzta fel

– írta le a reakciót.

Hozzátette azt is, nem az első és valószínűleg nem is az utolsó alkalom, hogy Magyarországon ilyen kampányt indítanak. Ennek ellenére most sem tervezi az Európai Bizottság, hogy ellenkampányt indítana.

Kapcsolódó
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik