Nagyvilág

Adócsalás miatt bíróság elé áll Shakira, súlyos börtönbüntetést is kaphat

MTI
MTI

Adócsalás vádjával kell spanyol bíróság elé állnia Shakirának. A brit Guardian szerint a kolumbiai származású Grammy-díjas énekesnő akár 8 év börtönt és 24 millió eurós pénzbírságot is kaphat, ha a barcelonai bíróság is helyt ad a hatóságok állításának, hogy Shakira 14,5 millió eurós, azaz mintegy 5,5 milliárd forintot adókötelezettségnek nem tett eleget.

A 46 éves világsztár jelenleg az Egyesült Államokban, Miamiban él két gyermekével.

Shakira 2012 és 2014 között több mint hat hónapot töltött Spanyolországban, így felelősségre vonható az ügyben, ő viszont tagadja ezeket az állításokat.

Az ügyészség 117 tanút idézett be a tárgyalásra, köztük fodrászokat, technikusokat, tánctanárokat, kozmetikusokat, sőt az énekesnő sofőrjét is, annak érdekében, hogy bizonyítsák, Shakira a kérdéses időszakban életvitelszerűen Spanyolországban élt.

Az énekesnő azzal vádolja az adóhatóságot, hogy kampányt indítottak ellene, és vele akarnak példát statuálni a spanyol adófizetők előtt.

A vád szerint szándékosan akarta becsapni az államkasszát azzal, hogy jövedelmét adóparadicsomokban rejtegette. Shakira azt állítja minden kifizetett. Azt is hozzátette, a spanyol adóhatóságnak azért kezdett el “csorogni a nyála” mert meglátta, hogy egy spanyol állampolgárral élt együtt, Gerard Piqué futballistával, akivel azóta már szakított.

Az énekesnő elutasította azt az alkut, amely megóvná a börtöntől. A tárgyalás várhatóan december 14-éig tart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik