Nagyvilág

Tíz hetet élt túl elhunyt gazdája teste mellett egy kutya a coloradói vadonban

Brandon Bell / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Brandon Bell / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Tíz héttel az eltűnése után találták meg a 71 éves Rich Moore holttestét a coloradói hegyekben. A férfi Jack Russel terrierje, Finney ott volt mellette.

Rich Moore és a kutyája, Finney augusztus 19-én indultak el, hogy megmásszák a 3810 méteres Blackhead csúcsot Coloradoban, haza azonban már sohasem tértek. A 71 éves férfi holttestét csak október 30-án találták meg a mentőcsapatok, Finney azonban még élt, és hűségesen vigyázott a gazdájára – írja a BBC.

Delinda VanneBrightyn, a Taos nevű önkéntes kereső- és mentőcsapat egyik tagja azt mondja, hosszú napokon át keresték Moore-t a hegy nyugati oldalán, ahol a férfi kocsija parkolt, de nem találtak semmit. A férfi holttestét és a kutyát hetekkel később a csúcs keleti oldalától két és fél kilométerre találták meg.

Finney élt, de rossz bőrben volt, eredeti testsúlyának nagyjából felére fogyhatott. A hegyimentők úgy gondolják, kisebb állatokra, például egerekre vadászhatott, miközben szerencsésen elkerülte az olyan ragadozókat, mint a hegyi a hegyioroszlánok, a prérifarkasok és a medvék. Moore testét helikopterrel szállították el a hegyről. Finney egy állatkórházba került, de azóta már Moore családjával van.

A halottkém Brad Hunt szerint Moore halálát hipotermia, vagyis kihűlés okozta. A férfi családja azt mondja, Moore tapasztalt túrázó volt, és korábban megmászta már a Blackhead csúcsot egy barátjával.

Dana Holby, Moore felesége azt mondja, ő éppen a testvérénél volt látogatóban, amikor férje elindult a Blackheadre. Féltette a férjét, ezért arra kérte, ne vágjon neki a túrának egyedül, de a férfi csak Finneyt vitte magával, akivel elválaszthatatlanok voltak.

Az asszony hozzátette, a fia és ő is megdöbbentek amikor megtudták, hogy a kutya életben maradt, és mindketten sírtak, amikor elmentek érte az állatorvoshoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik