Nagyvilág

Letartóztattak egy francia szenátort, amiért a gyanú szerint kábítószert kevert egy képviselőnő italába, és meg akarta erőszakolni

Amaury Cornu / Hans Lucas / AFP
Amaury Cornu / Hans Lucas / AFP

Csütörtökön letartóztatta és kihallgatta a rendőrség Joël Guerriau-t, a francia Szenátus tagját. A jobboldali-centrista Les Indépendants politikusát azzal gyanúsítják, hogy elkábított egy nemzetgyűlési képviselőnőt, azért, hogy megerőszakolja.

A francia ügyészség az AFP-nek elmondta, hogy Guerriau-t, Loire-Atlantique megye szenátorát azért hallgatják ki, mert „olyan anyagot adott be egy személynek a tudta ellenére, amely képes megváltoztatni a felfogóképességét vagy a cselekedeteinek irányítását, azzal a céllal, hogy szexuális zaklatást vagy erőszakot kövessen el”. Az állítólagos incidens kedd este történt.

Az AFP úgy tudja, hogy a feltételezett áldozat a francia parlament alsóházának tagja, akinek a nevét idáig nem hozták nyilvánosságra. A nő állítólag azután lett rosszul, hogy Guerriau párizsi otthonában tett látogatásakor ivott egy pohár italt. Az ügyészek szerint az elvégzett tesztek ecstasy (MDMA) jelenlétét mutatták ki a szervezetében. Az AFP szerint Guerriau letartóztatását megelőző házkutatás során a rendőrök ecstasyt találtak a szenátor lakásában.

A bankárként dolgozó Guerriau 2011 óta tagja a szenátusnak.

(The Guardian)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik