Nagyvilág

Német belügyminiszter: Semmiféle iszlamista propagandát nem tűrünk meg

MTI / EPA / Clemens Bilan
MTI / EPA / Clemens Bilan
Több tartományban is házkutatásokat tartottak Németországban. Az akció célpontja az iráni ideológiát terjesztő Hamburg Iszlamista Központ volt.

A német belügyminisztérium bejelentése szerint 54 létesítmény kutatott át a német rendőrség csütörtökön egy iszlamista szervezet utáni nyomozás keretében, közölte az MTI. A Hamburg Iszlamista Központ a gyanú szerint iráni ideológiát terjeszt, és támogatja a libanoni Hezbollah mozgalmat is.

A Hamburg Iszlamista Központot a szövetségi alkotmányvédelmi hivatal hosszú ideje megfigyelés alatt tartja. A német hatóságok szerint a szervezet célja az iráni legfelsőbb vezetés szélsőséges, többek között antiszemita ideológiáinak terjesztése és a németországi rend megzavarása.

Most, amikor számos zsidó ember különösen fenyegetve érzi magát, még inkább érvényes, hogy semmiféle iszlamista propagandát vagy antiszemita, Izrael-ellenes gyűlölködést nem tűrünk meg

– jelentette ki Nancy Faeser belügyminiszter.

Az akció keretében Hamburg, Alsó-Szászország, Hessen, Baden-Württemberg, Bajorország, Berlin és Észak-Rajna-Vesztfália tartományokban tartottak házkutatásokat.

A Hamász gázai terrorszervezet Izrael elleni támadása óta több országban, például Franciaországban és Németországban is kritikussá vált az antiszemitizmus, több helyen erőszakos tüntetések is kitörtek. A 24.hu-n ebben a cikkben számoltunk be a berlini helyzetről.

Kiemelt kép: Palesztinokat támogató tüntetők Berlinben 2023. november 4-én. MTI/EPA/Clemens Bilan

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik