Nagyvilág

Tetoválása alapján azonosítottak egy 31 éve meggyilkolt brit nőt

Interpol
Interpol

A karjára tetovált virágmotívum alapján sikerült azonosítani egy Belgiumban 31 éve meggyilkolt nőt egy nemzetközi felhívás nyomán – közölte kedden az Interpol.

A lyoni székhelyű nemzetközi rendőri szervezet tájékoztatása szerint a 31 éves Rita Roberts volt az a brit állampolgár, akinek holtestét 1992. június 3-án találták meg Antwerpenben egy folyó mélyén.

Az ismeretlen nőnek a jobb alkarjára egy fekete virág volt tetoválva zöld levelekkel és „R’Nick” felirattal. Az Interpol közleménye szerint a tetoválást a család egy tagja ismerte fel a hírekben, és ő értesítette az Interpolt és a belga hatóságokat.

Az áttörést az ügyben az a felhívás hozta meg az Interpol Identify Me (Azonosíts engem) honlapján, amelyen a rendőrség megoldatlan ügyek korábban titkos információit osztja meg annak reményében, hogy valaki fontos felvilágosítással szolgál az előrelépéshez.

Az Interpol azért indította idén májusban a honlapot, hogy a lakosság segítségét kérje Németországban, Belgiumban és Hollandiában az elmúlt évtizedekben holtan talált 22 nő azonosításához és a régóta megoldatlan ügyekben való továbblépéshez. Eddig csaknem 1250 bejelentést kaptak.

Rita Roberts családja Belgiumba utazott, hogy hivatalosan is azonosítsák hozzátartozójukat. Közleményükben kifejezték hálájukat a hatóságoknak, hogy végre kiderült, mi történt eltűnt rokonukkal.

A belga hatóságok tovább gyűjtik a lakossági információkat, hogy felderítsék a nő meggyilkolásának körülményeit – írta az MTI.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik