Nagyvilág

Esélyt sem hagyott gyilkosa Bagdy Emőke fiának

Ikertestvére szerint hat másodperc alatt végzett gyilkosa Császár Zsolttal.

Bagdy Emőke teológus fiát az Egyesült Államokban gyilkolták meg. Ikertestvére szerint tőrbe csalták Phoenixben. A Blikknek Császár-Nagy Noémi azt mondta, a mobiltelefonját és öreg autóját akarták megszerezni. Az autót már megtalálták és lefoglalták a hatóságok.

A testén talált sérülések alapján Császár Zsoltnak esélye sem volt védekezni, a kés pengéje a hasát és szívét érte, gyilkosa hat másodperc alatt végezhetett vele. Bagdy Emőke lánya úgy tudja, a gyilkossággal gyanúsítot Yaalijah E. Jackson több társát is letartóztatták. Ellenük már úgynevezett elsőfokú gyilkosság miatt folyik a vizsgálat, ami a szándékos, előre megfontolt bűncselekmény megfelelője.

A Maricopa megyei ügyészség a lappal annyit közölt, hogy október 25-én benyújtották a vádiratot a bírósághoz, Yaalijah Ezekiel Jackson Császár Zsolt halálát olyan körülmények között okozta, amelyek az emberi méltósággal szembeni rendkívüli közömbösséget mutatnak, a férfi rendkívül veszélyes, hiszen a bűncselekménynél szándékosan emberi élet kioltására alkalmas eszközt használt.

Császár-Nagy Noémi úgy tudja, a bírósági eljárás az amerikai jog sajátosságai miatt 3-6 évig is elhúzódhat. Arizonában gyilkosságért halálbüntetés is járhat. A család idehaza két hét múlva gyászmisén búcsúzik el az Amerikában meggyilkolt Császár Zsolttól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik