Nagyvilág

Megkéseltek egy zsidó nőt Franciaországban, majd horogkeresztet fújtak a bejárati ajtóra

Jeff PACHOUD / AFP
Jeff PACHOUD / AFP

Az otthona küszöbén késeltek meg egy nőt szombaton a franciaországi Lyonban, majd a társasházi lakás ajtajára horogkeresztet festettek – írja a brit Sky News. Az elkövetőt még keresik.

A sértett ügyvédje szerint a támadó egyszerűen bekopogott a nő ajtaján, majd ajtónyitás után a küszöbön kétszer hasba szúrta őt. A harmincas éveiben járó nőt kórházban kezelik, de az élete nincs veszélyben.

A rendőrség nem közölte, hogy a támadást antiszemita gyűlölet-bűncselekményként kezelik-e.

A Le Monde-nak nyilatkozó névtelen rendőrségi forrás szerint a támadás idején a nő egyedül volt a lakásában. Miután a „csuklyás férfi” megkéselte, az unokatestvérét hívta segítségül, aki értesítette a mentőket. Ő találta meg a horogkeresztet is – számolt be a lap.

A franciaországi zsidó intézmények képviseleti tanácsa elítélte a „förtelmes támadást”, és közölte, hogy az nagy aggodalmat kelt a zsidó közösségekben. Hozzátette azonban, hogy a bíróság feladata annak megállapítása, hogy antiszemita volt-e a támadás.

Az Izrael és a Hamász között zajló háború október 7-i kezdete óta a világ számos országában az antiszemita és iszlámellenes bűncselekmények megugrásáról számolt be a rendőrség. Hogy a szombati támadásnak köze van-e ehhez, nem derült ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik