Nagyvilág

Véget ért a túszdráma a hamburgi reptéren

Bodo Marks / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Bodo Marks / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Frissítünk!

Vasárnap délután véget ért a szombat este óta tartó túszdráma, melyben egy 35 éves férfi saját kislányát tartotta fogva autójában a hamburgi repülőtéren. A rendőrség tjékoztatása szerint a gyanúsított és a kislány is elhagyta az autót, a férfit őrizetbe vették, nem tanúsított ellenállást. A kislány a rendőrség tájékoztatása szerint sértetlen.

Egy rendszám nélküli autóval közlekedve áttört a biztonsági kapukon, és közvetlenül a gépekhez hajtott egy férfi a hamburgi repülőtéren szombaton, nem sokkal este nyolc után. A Bild tudósítása szerint egy túsz is van a 35 éves férfi birtokában, mégpedig a saját négyéves lánya, akivel Törökországba akar menni.

A német lap információi szerint a férfi egy Audival közelítette meg a Turkish Airlines egyik utasszállító gépét, amelynek fedélzete tele volt épp utasokkal. Őket sikeresen evakuálták, ahogy a repteret is kiürítették azóta, körülbelül 3200 embert. A Bild arról írt, hogy a férfinak fegyvere is van, az éjjeli túszdráma során pedig több lövés is eldördült ezeket az információkat nem erősítette meg. Thomas Gebert német szövetségi rendőrségi szóvivő viszont arról beszélt, hogy aa férfi Molotov-koktélokat dobott ki az autóból, ami miatt tüzek keletkeztek a reptér különböző részein, azonban a tűzoltóság már eloltotta ezeket.

A rendőrség legutóbb 6.40-kor közölt újabb információkat az eseményekről, elmondták, hogy még mindig tárgyalnak (egyébként törökül) a túszejtővel.

A rendőrséget a túszejtő férfi felesége értesítette még szombat este, nem sokkal azelőtt, hogy a repülőtér személyzete kiszúrhatta volna őt. A nő elmondása szerint a férfi elvitte tőle a közös kislányukat, akivel Törökországba akar menni. Az ügy hátterében felügyeleti jogi vita áll a feleség szavai alapján. A Bild tudósítása szerint a lány a férfinél van, aki bár tárgyal a hatóságokkal, nem volt hajlandó átadni nekik a gyereket.

A rendőrség megerősítette, hogy a túszejtő cselekmény továbbra is tart, a Reuters szerint 27 vasárnapi járatot töröltek. A rendőrség különleges egységei a helyszínen vannak.

Robbanószer is lehet az elrablónál

A rendőrség szerint éles, töltött lőfegyver és valamilyen ismeretlen fajtájú robbanószer is lehet a saját négyéves kislányát túszként fogva tartó férfinál a hamburgi repülőtéren – írja az MTI.

„Jelenlegi ismereteink alapján a gyerek fizikailag jó állapotban van. Tárgyalóink tartják a kapcsolatot az apával” – tudatta a rendőrség.

Sandra Levgrün rendőrségi szóvivő úgy nyilatkozott, hogy a férfi nem követel pénzt, és a hatóság szerint a túszejtést gyermekelhelyezési vita válthatta ki.
A férfi szombat este hajtott be autóval a repülőtér területére, a repülőgépek közé. A légikikötőben a forgalmat azonnal leállították. A repülőtér azóta sem fogad és nem is indít járatokat. A férfi az egyik repülőgép alatt állt meg autójával.

A hatóságok tájékoztatása szerint a férfi felesége értesítette a rendőrséget, hogy férje elrabolta a kislányukat. A kislány édesanyja a reptéren van, pszichológus foglalkozik vele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik