Nagyvilág

Két vonat ütközött össze Indiában, legalább 13 utas meghalt

AFP
AFP

Több halálos áldozattal és számos sérülttel járó súlyos vonatbaleset történt vasárnap az indiai Andhra Pradesh államban, mikor két személyszállító vonat összeütközött – közölte a helyi hatóságok alapján az MTI.

A vasúttársaság vezető tisztségviselőjének, Szaurab Praszadnak a tájékoztatása szerint az állam Vizianagaram kerületében történt a baleset, amelynek 13 halálos áldozata és több mint 25 sérültje van.

Az illetékes szerint a tragédiát az okozta, hogy egy érkező személyvonat belerohant egy álló személyvonatba. Az ütközés miatt legalább három vasúti kocsi kisiklott. Praszad hozzátette: az előzetes vizsgálatok alapján emberi mulasztás okozta a balesetet.

Vasárnap este Narendra Modi indiai miniszterelnök az X közösségimédia-platformon együttérzését fejezte ki a gyászoló családokkal.

Indiában gyakoriak a vasúti balesetek. Júniusban Kelet-Indiában több mint 280 halálos áldozata volt egy vasúti szerencsétlenségnek, amelyben ugyancsak két személyvonat ütközött. Több mint 12 millióan utaznak naponta India-szerte mintegy 14 ezer vonaton az ország 64 ezer kilométernyi vasúti hálózatán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik