Nagyvilág

Mégsem lesz Trump kihívója a volt alelnöke

Reba Saldanha / AP
Reba Saldanha / AP
Felfüggesztette kampányát a republikánus elnökjelöltségért Mike Pence.

A 2017 és 2021 között Donald Trump alelnökeként dolgozó republikánus politikus Las Vegasban a Republikánus Zsidó Koalíció éves vezetői konferenciáján jelentette be döntését, hogy felfüggeszti kampányát, ami az MTI szerint gyakorlatilag azt jelenti, kiszáll az elnökjelölti versenyből. Eddig Mike Pence a legismertebb politikus, aki bejelentette visszalépését.

Azért jöttem ma ide, hogy elmondjam, ez nem az én időm.

Mike Pence meglepte a résztvevőket. A republikánus párt zsidó szervezetének eseményén részt vettek a párt elnökjelöltségére pályázók, köztük Donald Trump, Ron DeSantis és Nikki Haley.
A volt alelnök hivatalosan júniusban indította el kampányát, ám a felmérések alapján a republikánus szavazók körében nem tudta átlépni az 5 százalékos támogatottságot. Azt még nem közölte, hogy visszalépése után kit támogat a republikánus elnökjelöltségért az előválasztási folyamatban.

Közben az amerikai Demokrata Párton belül egy újabb politikus jelentette be igényét az elnökjelöltségre. Dean Phillips, a washingtoni Képviselőház demokrata tagja közölte, előválasztáson szeretne megmérkőzni Joe Biden elnökkel. Minnesota állam képviselője szerint Biden jó ember, indulási szándéka nem az elnök ellen irányul, csak hallgat azokra, akik úgy vélik, az országnak változásra, egy új generációra van szüksége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik