Nagyvilág

Nevetni kezdett a honvédelmi miniszter, amikor arról kérdezték, letartóztatnák-e Putyint Magyarországon

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Szalay-Bobrovniczky Kristóf megállította az interjút a német közszolgálati tévével.

Nem válaszolt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a német közszolgálati televíziónak adott interjúban a Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen kiadott elfogadóparancsra vonatkozó kérdésre, írja a Magyar Hang.

Az interjú egy kedden sugárzott dokumentumfilmben hangzott el, melyet a magyar kormánnyal is üzletelő Rheinmetall hadiipari nagyvállalatról készítettek. Szalay-Bobrovniczky Kristóf egy „bevásárló körúton” vett részt a Rheinmeltall bázisán, és bár először vonakodott interjút adni az újságírónak, végül három kérdést engedélyezett. Felvetették neki: ha németeket kérdeznek Magyarországról, sokan fejezik ki aggodalmukat a magyar kormány politikai irányvonala miatt. „Nem kell aggódniuk. Magyarország egy erős és megbízható ország, amely 24 éve a NATO tagja” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky.

Mire a riporter megjegyezte, hogy mégis, ha Putyin Budapesetre jön, szabadon távozhat, nem úgy, mint más országból. Ezzel minden bizonnyal arra a lapunkban is tárgyalt vitára utalt, hogy Magyarországon érvényt lehetne-e szerezni a Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsának az orosz elnökkel szemben, melyet a háborús bűncselekményekért viselt felelőssége miatt adtak ki ellene.

Szalay-Bobrovniczky erre nevetni kezdett, de nem válaszolt, mondván, az interjúkérésnél a Rheinmetallról volt szó, nem Putyinról, majd a beszámoló szerint leállította a beszélgetést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik