Nagyvilág

Kazahsztánba utazik Orbán Viktor

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Kazahsztán november elején két jelentős nemzetközi látogatásnak ad otthont, szúrta ki az Index a kazah elnöki hivatal, az AK Orda sajtószolgálatának közleményét.

Eszerint előbb november 1-jén Emmanuel Macron francia elnök érkezik Asztanába Kaszim-Zsomart Tokajev elnök meghívására, majd másnap, november 2-án Orbán Viktor magyar miniszterelnök is hivatalos látogatást tesz Kazahsztánban.

Az Index az Astana Times című helyi lapra hivatkozva azt írja, a magyar kormányfő látogatásának középpontjában a kazah-magyar együttműködés bővítése áll majd kereskedelmi, gazdasági, befektetési, kulturális és humanitárius területeken.

November 3-án Asztana ad otthont a Türk Államok Szervezetének (OTS) 10. évfordulós csúcstalálkozójának. Az esemény a tag- és megfigyelőállamok vezetőinek jelentős találkozója lesz, amelynek célja a török nemzetek közötti együttműködés és kölcsönös megértés megerősítése.

A csúcstalálkozón részt vesznek az OTS-tagállamok vezetői, köztük Azerbajdzsán, Kirgizisztán, Törökország és Üzbegisztán. Az OTS megfigyelő államok, Magyarország és Türkmenisztán vezetői szintén részt vesznek a csúcstalálkozón.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik