A következő élő közvetítés része A külügy megerősítette, hogy két magyar túsz is van Gázában

Néma demonstrációt rendeztek Budapesten a túszok szabadon bocsátásáért

Több száz ember gyűlt össze csütörtök délután a Vörösmarty téren, ahol „Nincsenek szavak” címmel tartottak néma demonstrációt a Héber és Izraeli Kulturális Központ, a Bálint Ház, illetve az Erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tár szervezésében a Hamász terrorszervezet által elhurcolt és fogvatartott túszok szabadon bocsátásáért.

A téren látható installációban száz piros léggömb, illetve ezekhez kötve az elhurcoltak arcképei, valamint cipők szerepeltek. A szervezők célja az volt, hogy a látogatók besétáljanak a léggömbök közé, és nézzék meg a túszok fotóit. A Telex tudósítója szerint a léggömböket és a képeket ezután továbbviszik, a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában, a Bálint Házban, valamint a Héber és Izraeli Kulturális Központban állítják ki, de vidékre is elviszik őket, elsőként Nyíregyházára.

A külügyminisztérium kedden erősítette meg, hogy a Hamász által ejtett több mint kétszáz túsz között két magyar állampolgárságú gyerek is van, a nyolcéves Ellát és a tizenötéves Dafnát egy határmenti kibucból rabolták el a palesztin terroristák.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik