Nagyvilág

Legalább 22 halott: tartalékos katona rendezett vérfürdőt az egyesült államokbeli Lewistonban

JOSEPH PREZIOSO / AFP
JOSEPH PREZIOSO / AFP

Cikkünk frissül.

Legalább 22 ember meghalt, és 50-60 megsebesült a Maine állambeli Lewistonban történt lövöldözésben szerdán este.

Maine állam rendőrsége az X közösségi platformon arra kérte az embereket, hogy maradjanak az otthonaikban, zárt ajtók mögött, mert „aktív lövöldöző van Lewistonban”.

ANDROSCOGGIN COUNTY SHERIFF'S OF / ANADOLU / AFP

Az Androscoggin megyei seriff hivatala két fotót tett közzé a gyanúsítottról a Facebookon, azt írva, hogy szabadlábon van. A képen egy szakállas férfi látható, puskával a kezében. A beazonosított személy Robert Card, 40 éves lőfegyveroktató, tartalékos katona. A rendőrkapitányság Facebook-bejegyzésben figyelmeztette a lakosságot, hogy tekintsék „fegyveresnek és veszélyesnek” Cardot.

A Portlandtől mintegy 60 kilométerre fekvő Lewiston vezetői sajtótájékoztatón erősítették meg, hogy két helyszínen, egy bárban és egy bowling pályán zajlott lövöldözés, mindkét helyen „több áldozattal”.

MAINE STATE POLICE / HANDOUT / ANADOLU / AFP

Maine közbiztonsági biztosa, Mike Sauschuck azt mondta újságíróknak, hogy több száz rendőr keresi a férfit.

Sauschuck elmondta, hogy Card járművét egy Lewistonhoz közeli városban, Lisbonban találták meg.

A helyzet komolyságát jelzi, hogy a lövöldözés után Joe Biden elnök is beszélt a körzet tisztviselőivel és a politikusaival.

Lewiston központi kórháza közleményt adott ki, amely szerint a környező kórházakkal koordinálják a nagy számú meglőtt sérült ellátását. A város és a környező települések iskolái bejelentették, hogy szerdán nem lesz oktatás, az intézmények zárva maradnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik