A következő élő közvetítés része Netanjahu: Invázióra készülünk, a Hamász összes fegyverese „el van ítélve”

Netanjahu: Közeleg a szárazföldi offenzíva

Saher Alghorra / Middle East Images / Middle East Images via AFP
Saher Alghorra / Middle East Images / Middle East Images via AFP

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) Immanuel bázisán tett látogatást Benjamin Netanjahu. Az izraeli miniszterelnök az Izraeli Védelmi Erők Jahalom nevű különleges alakulatánál járt, hogy tájékozódjon az egység közelmúltbeli tevékenységéről és a jövőre való felkészüléséről. Netanjahu elmondta, hogy a szárazföldi offenzíva előkészítése a terv szerint halad.  – A következő szakasz előtt állunk, már közeleg (az offenzíva) – hangsúlyozta.

Az IDF honlapja szerint a Jahalom – melyet Netanjahu a közelgő művelet élcsapatának hívott – egy különleges katonai egység, amelyet speciális mérnöki feladatokra képeznek ki.

Egyetlen küldetésünk van: a Hamász szétverése. Addig nem állunk le, amíg az önök segítségével ezt be nem fejezzük. Számítok önökre, ahogy Izrael népe is

– mondta Netanjahu a katonáknak.

Mint mondta, Izrael nagy erőkkel mér csapást az ellenségre: tájékoztatása szerint a Hamász egyetlen nap leforgása alatt soha korábban nem szenvedett akkora veszteségeket, mint tegnap. – Több tucat terroristát öltünk meg, talán még többet is –tette hozzá Netanjahu, akinek néhány Hamász által Izraelbe hozott lőszert is megmutattak a bázison.

(CNN)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik