Nagyvilág

Holtan találták Sebastian Kurz bizalmasát

ALEXANDER KLEIN / AFP
ALEXANDER KLEIN / AFP

Múlt pénteken talált rá a rendőrség Christian Pilnacek holttestére, aki egykor az osztrák igazságügyi minisztérium legmagasabb rangú tisztviselője és Sebastian Kurz volt osztrák kancellár bizalmi embere volt – írja a 444.hu.

A halálesetről néhány napja már a Blikk is cikkezett. Pilnacek csütörtök este egy előkelő olasz étteremben vacsorázott, majd a bécsi magyar nagykövetség fogadásán vett részt, néhány órával a rendezvény után pedig rejtélyes körülmények között halt meg.

Christian Pilnacek 1992-ben lett bíró, 2001-ben főügyész, 2010-től az Igazságügyi Minisztérium büntetőjogi osztályának vezetőjeként pedig már az ügyészségeket irányítja. 2018-ban lett az Igazságügyi Minisztérium államtitkára. Ő volt az osztrák büntetőeljárási törvény reformjának atyja. 2019-ben karrierje véget ért, egykori igazságügyi részlegét feloszlatták, ellene eljárás indult, és kirúgták a minisztériumból is.

A Kronen Zeitung felidézi, az eljárást, melyben hivatali titkok kiszivárogtatásával vádolták, ugyan megszüntették, de az ügy felemésztette Pilnaceket, soha nem tette túl magát azon, hogy eltávolították a minisztériumából.

A nyitóképen szereplők közül a jobboldali férfi Christian Pilnacek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik