A következő élő közvetítés része Megnyílt a rafahi átkelő Egyiptom és a Gázai övezet között

Izrael nem lassít, fokoznák a Gázai övezet elleni légicsapásokat

Mahmoud Khaled / Getty Images
Mahmoud Khaled / Getty Images

Az izraeli hadsereg bejelentette, hogy már szombattól fokozni akarja a Gázai övezet elleni légitámadásokat a Hamász ellenőrizte terület elleni offenzívája következő szakaszának előkészítése jegyében.

„Akkor lépünk a háború következő szakaszaiba, ha a feltételek optimálisak lesznek számunkra” – mondta Daniel Hagari tábornok, a hadsereg szóvivője a televízióban élőben közvetített sajtótájékoztatóján egy, a szárazföldi hadművelettel kapcsolatos kérdésre válaszolva. Hagari egyúttal megerősítette, hogy legkevesebb 210 többségében izraeli túszt tartanak fogva a Gázai övezetben, továbbá újra felszólította Gázaváros lakóit, hogy a biztonságuk érdekében vonuljanak ki az övezet déli részébe.

Előzőleg szombaton az izraeli hadsereg több vezetője ellátogatott a frontra a katonákhoz, közölték, hogy folyik a fegyveres erők felkészítése az esetleges gázai övezeti szárazföldi intervencióra. A gázai egészségügy-minisztérium közben arról tájékoztatott, hogy az övezetben indított izraeli műveletek halálos áldozatainak száma elérte az 4385-öt, a sebesülteké pedig a 13 651-et.

 

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik