Nagyvilág

Trump 5000 dolláros pénzbírságot kapott a bíróságtól, plusz egy komoly figyelmeztetést is

MTI
MTI

Egy New York-i bíróság 5000 dolláros pénzbírságot szabott ki Donald Trumpra, miután a csalás ügyében folyó eljárás egyik résztvevőjéről a közösségi médiában közzétett becsmérlő bejegyzését a volt elnök kampányhonlapja is leközölte annak ellenére, hogy a poszt törlését a bíró már korábban elrendelte.

Arthur Engoron, a manhattani legfelsőbb bíróság tagja pénteken szabta ki a bírságot Trumpra, és figyelmeztette, hogy súlyos szankciókat vagy akár börtönbüntetést is kaphat, amiért „durván megszegte” a 250 millió dolláros perében hozott részleges hallgatási tilalmat.

Engoron az írásos ítéletében kijelentette, hogy Trump jócskán túl van a „figyelmeztető” szakaszon, de most azért döntött a pénzbírság mellett, mert Trump ügyvédei szerint a kérdéses bejegyzés nem szándékos került ki a kampányoldalra.

De vegyék figyelembe, hogy a jövőbeni jogsértések, akár szándékosak, akár nem sokkal súlyosabb szankciókhoz vezetnek, beleértve Trump esetleges elzárását

– írta Engoron.

Engoron a hónap elején rendelt el részleges hallgatási kényszert, miután Trump a közösségi oldalon bejegyzésben támadta a bíró egyik munkatársát.

Engoron elrendelte a bejegyzés törlését Trump saját közösségi platformjáról, a Truth Socialról, és megtiltotta a volt elnöknek, valamint az ügy minden többi részesének, hogy nyilvános megjegyzéseket tegyenek a stábról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik