Nagyvilág

Egy rendőr Georgiában lelőtt egy fekete férfit, akit korábban tévesen ítéltek életfogytiglanra

Georgiában hétfőn egy közúti ellenőrzés során egy rendőr lelőtt egy fekete férfit, aki korábban 16 évet töltött börtönben téves ítélet miatt – idézi a helyi hatóságok közleményét az MTI.

A helyi nyomozók előzetes adatai szerint a férfit közúti ellenőrzés miatt állították meg az autópályán. A sofőr kiszállt az autóból, először együttműködött, de később megtámadta az intézkedő seriffhelyettest, amikor közölte vele, hogy őrizetbe veszi.

A később lelőtt férfi nem engedelmeskedett az utasításoknak, ezért a rendőr először sokkolót használt, de a férfi továbbra is agresszív volt, ezért a rendőr előbb sokkolóval és gumibottal igyekezett megfékezni, majd elővette a fegyverét és lelőtte.

A férfit a floridai Dania Beachen 2003-ban egy gyógyszertár fegyveres kirablásáért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, mivel korábban már elítélték rablásért és más bűncselekményekért. Két évvel ezelőtt, 2020-ban az ügyészség kérte a bírót, hogy engedje szabadon a férfit a börtönből, mert megalapozott alibije volt, amelyet korábban figyelmen kívül hagytak.

A férfi áprilisban szabadult, és augusztusban 817 000 dollár kártérítést kapott. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik