Nagyvilág

Brüsszeli terrortámadás: lelőtték az elkövetőt

Frissítünk!

A brüsszeli rendőrség lelőtte azt a férfit, aki hétfő este megölt két svéd állampolgárt – írja a BBC. A korábbi cikkek még csak arról szóltak, hogy egy férfit meglőttek a hajtóvadászat során. A 45 éves Abdesalem Lassouedet a Schaerbeek negyed egyik kávézójában lőtték le. Annelies Verlinden belga belügyminiszter elmondta, hogy a lelőtt férfinál talált automata fegyver megegyezik azzal, amelyet a hétfői támadásnál használtak. Alexander De Croo miniszterelnök keddi sajtótájékoztatóján a hétfői lövöldözést megrázó terrorcselekménynek nevezte.

A brüsszeli rendőrség rálőtt egy férfira a hétfő este két svéd állampolgárt megölő fegyveres után indított nagyszabású hajtóvadászat közben – írja a BBC. A férfit egy Schaerbeek negyedben lévő kávézóban érte a találat, azt egyelőre nem tudni, hogy a férfi meghalt-e.

A belga ügyészek megerősítették a hírt, de azt nem erősítették meg, hogy a támadót lőtték meg. Brüsszelben a hétfői támadás után a legmagasabb szintű terrorkészültséget rendelték el.

A 45 éves Abdesalam Lassouedként azonosították a terroristát, aki hétfőn este Brüsszelben megölt két svéd futballszurkolót, illetve egy harmadik embert megsebesített. Az Albániában tartózkodó Emmanuel Macron francia elnök szerint Brüsszelt iszlamista terrortámadás érte. Egy belga lap szemtanúkra hivatkozva arról számolt be, hogy az elkövető a lövések leadása előtt azt kiállította, hogy Allahu Akbar. Az interneten megjelent egy videófelvétel is az állítólagos elkövetőtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik