A következő élő közvetítés része Rakétatalálat érte az ENSZ békefenntartók bázisát Libanonban, jégkrémes hűtőautókban tárolják a holttesteket Gázában

Az együttműködés folytatását hangoztatta Katarban a Hamász vezetője és az iráni külügyminiszter

Beata Zawrzel / AFP
Beata Zawrzel / AFP

Katarban találkozott egymással Iszmail Haníje, a Hamász iszlamista terrorszervezet vezetője és Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszter. A Hamász vasárnapi közleménye szerint a felek az együttműködés folytatásában állapodtak meg. A szombaton tartott egyeztetésen Amirabdollahián történelmi győzelemnek nevezte az iszlamisták Izrael ellen indított támadását.

A műveletet korábban az iráni vezetés több tagja, köztük a síita állam vallási és politikai vezetője, Ali Hamenei ajatollah is méltatta, jóllehet sietett leszögezni, hogy Teheránnak nem volt tudomása a Hamász terveiről.

Nem sokkal korábban Amirabdollahián Bejrútban találkozott Tor Wenneslanddal, az ENSZ közel-keleti megbízottjával. A megbízott – Stéphane Dujarric, az ENSZ-főtitkár szóvivője szerint – igyekszik elérni a Gázai övezetbe hurcolt túszok kiszabadítását, a humanitárius segélyek célba juttatását, valamint diplomáciai erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a válság ne gyűrűzzön tovább a térségben.

Mindeközben Irán ENSZ-képviselete a korábban Twitter néven ismert X közösségi portálon leszögezte: ha folytatódnak Izrael „háborús bűncselekményei, annak messzemenő következményei lehetnek”.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik