Nagyvilág

Nem mindennapi útmutató a sportcipő mindennapi viseléséhez

Rohanás, intézkedés, pörgés ezerrel – nagyjából erről szólnak a hétköznapok. Ebben az őrült hajtásban mégis cél a nőies fellépés megőrzése. De vajon hogyan oldható meg mindez úgy, hogy közben a kilométerek leküzdése se jelentsen problémát? A válasz egyszerű, a megvalósítás nagyszerű: a megmentőt sportcipőnek hívják.

Hogy éri meg hordani?
Úgy tűnhet, ez a téma pár mondattal kifejthető. Ám ennél jóval több van benne. A márkás női sportcipők különböznek azoktól a modellektől, amik még fellelhetőek a piacon. Van bennük valami plusz, valami különleges. Gyártónként változik, hogy mi ez a valami, viszont nagy általánosságban kijelenthető, hogy a brandek a trendiségre fokozottan odafigyelnek. S ez az a fűszer, ami megédesítheti a hétköznapokat. Ez az a plusz, ami hozzáadhat a cipő hordásához, sőt amitől ez az egész sokkal többé válhat, mint egyszerű öltözködés.

Hiszen ki az, aki tagadhatná, hogy amúgy látszólag semmi extra nincsen a sportcipőben? Persze, kényelmes, és ez egyébként az esetében alapvető elvárás. De nagyjából ennyi. Meglehet, ez az összegzés néhány évvel ezelőtt még megállta volna a helyét, de nem most, nem napjainkban, amikor a sportcipők felhozatala színesebb, mint valaha. Régen túl vagyunk az egyszerű fazonokon, most már a strasszos, csillámos variációk sem ritkák, sőt a csipkeberakással, mint újszerű díszítési módszerrel is jobb megbarátkozni. Ez azt jelenti, hogy váratlanul a sportos és elegáns irány közös nevezőn találta magát, s az elválasztó határvonalak, ha meg nem is szűntek, de jócskán elvékonyodtak. Ez mindenképpen izgalmas fejlemény, mert az eddig egysíkúnak ítélt ruhatár teljesen kifordítható a négy sarkából. A sportcipő innentől kezdve kitűnő kiegészítése egy farmer plusz ing kombinációnak, vagy történetesen egy ruhának, szoknyának. A határ a csillagos ég.

Az utcai sportcipő megfelelő a kirándulásokhoz is?
Nem egészen! Bár a fentiekből egyértelműen kiderül, hogy ezernyi módon variálható a mindennapi outfit fényében, ugyanakkor amikor speciális feladatok teljesítéséről van szó, akkor fokozottan érdemes külön modell megvásárlásában gondolkodni, ami olyan paraméterekkel büszkélkedik, melyek harmonizálnak az egyéni elvárásokkal. Általában azok a típusok, amik a városban jól szerepelnek, nem igazán bírják azokat a kihívásokat, amiket az erdei-mezei terepek jelentenek.

Close up back view of an african women’s sneakers at the stadium, walking

Ugyanez az elv érvényes az edzőcipő kiválasztására. Tulajdonképpen sportcipőről beszélünk újfent, de az is tagadhatatlan, hogy a speciális célok is adottak, ezért ezek függvényében ildomos a vásárlás további menetét alakítani. Ez nem pusztán funkcionális, és esztétikai értelemben felelős döntés, hanem egészségügyi szempontból is optimális irány, mert így a lábak épsége hosszú távon megőrizhető.

Mivel dobható fel a sportos, vagy sportosan elegáns szett?
Az oldaltáska az Ecipo.hu-n kitűnő választás akkor, ha valami még hiányzik a kerek egészből, ha valami, egyetlen egy apró kis mozaik még arra vár, hogy a helyére kerülhessen. A táska mindig, de tényleg mindig tökéletes kiegészítő, egy nő életéből pedig gyakorlatilag nélkülözhetetlen!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik